Αυτόματη μετάφραση
Greek Chinese (Traditional) Danish French German Italian Russian Spanish
Χάρτης Αντιπροσώπων
etem
exalco
hoffman
rehau
siegenia
winkhaus_logo
100051041-logo-veka-ag
GreekEnglish (United Kingdom)

PostHeaderIcon Πατώματα

  1. Πεδίο Εφαρμογής

Το δάπεδο κι η οροφή PSB-WOOD έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά για χρήση ως επενδυτικά υλικά κι απαγορεύεται αυστηρά η  χρήση τους ως δομικά.

 Πάτωμα Πάτωμα  

  1. Επιφανειακές ιδιότητες και χρώμα

Το δάπεδο PSB-WOOD διαθέτει επιφάνεια με δυνατότητα χρήσης κι από τις δύο πλευρές, επομένως μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ δύο διαφορετικών προφίλ επιφάνειας.

Για την αύξηση της αντιολισθητικής σταθερότητας της επιφάνειας, τα προφίλ υπόκεινται σε εκτράχυνση μέσω ειδικής γυαλοχαρτιέρας. Μέσω αυτής της διαδικασίας επιτυγχάνεται σημαντικά μεγαλύτερη αντιολισθητική σταθερότητα σε σύγκριση με τις σανίδες βεράντας που κατασκευάζονται μόνο από ξύλο.

Αναλόγως του γεωγραφικού σημείου τοποθέτησης των σανίδων βεράντας παρατηρείται ανάλογη χρωματική μεταβολή της επιφάνειας. Αυτή η μεταβολή μπορεί να προκληθεί μέσω της υπεριώδους ακτινοβολίας και λοιπών περιβαλλοντικών επιδράσεων. Συγκεκριμένα, κατά τους πρώτους μήνες, μετά την αρχική χρήση ή τοποθέτηση του δαπέδου βεράντας το χρώμα γίνεται ανοικτότερο. Πρόκειται για μια φυσική διαδικασία, όπου τα υλικά που περιέχουν ξύλο αποκτούν μια γκριζωπή απόχρωση. Ωστόσο, η λειτουργικότητα των προφίλ βεράντας δεν επηρεάζεται από αυτές τις συνθήκες.

 

  1. Χημικές ιδιότητες

Το δάπεδο παρουσιάζει υψηλή ανθεκτικότητα έναντι των εξωτερικών περιβαλλοντικών επιδράσεων. Ωστόσο, η επίδραση ισχυρών οξειδωτικών ουσιών, όπως βιομηχανικές λευκαντικές ουσίες κι ισχυρά οξέα, καθώς και οργανικών διαλυτών (π.χ. αιθανόλη, ακετόνη, ξυλόλη, υδρογονάνθρακες, κτλ.) θα πρέπει να αποφεύγεται.

 

  1. Θερμικές ιδιότητες

Το υλικό έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε ακόμα και υπό συνθήκες έντονης ηλιακής ακτινοβολίας να εξασφαλίζεται υψηλή σταθερότητα σχήματος. Ωστόσο, η διαρκής καταπόνηση με θερμοκρασίες άνω των 60 οC στην επιφάνεια των σανίδων βεράντας πρέπει να αποφεύγεται, ώστε να μην προκληθεί ζημία στην επιφάνεια σε περίπτωση ταυτόχρονης μηχανικής καταπόνησης.

 

  1. Συμβουλές φροντίδας

Η φροντίδα και συντήρηση των προφίλ  βεράντας PSB-WOOD αποτελεί ευθύνη του χρήστη. Όσο συχνότερα καθαρίζονται τα δάπεδα βεράντας, τόσο καθαρότερα παραμένουν μακροπρόθεσμα.

Είναι σημαντικό να απομακρύνονται οι ακαθαρσίες (κυρίως λίπη και λάδια) πάντα το συντομότερο δυνατό, ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα διείσδυσης στις ίνες ξύλου. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν λευκαντικά μέσα για την απομάκρυνση επίμονων ακαθαρσιών, θα πρέπει προηγουμένως να δοκιμαστούν σε ένα κρυφό σημείο των σανίδων βεράντας ως προς την ιδιότητα του αποχρωματισμού.

Η μόνιμη τοποθέτηση αντικειμένων που καλύπτουν το δάπεδο μπορεί επίσης να προκαλέσει χρωματικές μεταβολές (στίγματα, λεκέδες). Επομένως προτείνεται η περιοδική μετατόπιση των γλαστρών ή αντικειμένων που τοποθετούνται στη βεράντα.

Δυνατοί λεκέδες όπως στάχτες, κάρβουνα αφαιρούνται με απόξεση του δαπέδου με κάποιο γυαλόχαρτο ή μεταλλική βούρτσα. Ωστόσο, σε κάθε επεξεργασία με εκτριβή επηρεάζεται η αρχική όψη του υλικού. Επομένως, πρέπει να δοθεί προσοχή, ώστε η επεξεργασία να πραγματοποιείται στην κατεύθυνση του αρχικού «βουρτσίσματος».

Για την απομάκρυνση του χιονιού συνίσταται η χρήση μόνο πλαστικών φτυαριών για να αποφευχθούν πιθανές χαρακιές στο δάπεδο.

 
Είσοδος πελατώνΕπισκέπτες
Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους
Προσπέκτ σε PDF
16selido

psb-wood

psb_english

kagkela